Razgledanje Beograda sa krovova grada

Pogled sa visine oblakodera

Popnimo se do najviših tačaka i višespratnica u Beogradu. Posmatrajmo grad sa visina najviših zgrada u Srbiji. Obićićemo sa našim vodičima razičite krajeve grada, njegove brdovite delove, uz posebnu dozvolu popeti se na vrhove i krovove beogradskih solitera, stambenih i poslovnih objekata. Izaberimo zajedno 5 objekata, Ponesimo foto-aparat i napravimo najlepše slike. Osveženje za kraj je rezervisano sa najboljim pogledom.
 


Geneks Kula – Zapadna kapija Beograda

 
Geneks kula poznata i kao Zapadna kapija Beograda je soliter od 35 spratova. Sastoji se od dve betonske zgrade stambenog i poslovnog dela koje povezuje most na 26-tom spratu iznad kojeg se nalazi kružni rotirajući restoran. Visina mu je 135 metara i trenutno je druga najviša zgrada u Beogradu, kojeg krasi časovnik na vrhu. Geneks je simbol razvoja prestonice i sedište nekada najuspešnije jugoslovenske firme propale nakon ratova 90-tih. Projektovao ga je arhitekta Mihajlo Mitrović 1980. godine u stilu moderne arhitekture - brutalizam.
 


Rudo – Istočna Kapija Beograda

 
Rudo je zvaničan naziv tri identične stambene zgrade koje simbolično predstavljaju Istočnu kapiju Beograda. Ime je dao beogradski arhitekta Dragoljub Mićović, rodom iz bosansko-hercegovačkog gradića Rudo, dok je vršio nadzor gradnje. Glavni projektanti su bili arhitekta Vera Ćirković i inžinjer Milutin Jerotijević. Visina ovih solitera je 85 metara, broj spratova 28, i međusobno su okrenuta jedan prema drugom. Svaka zgrada ima po 190 stanova. Ukupan broj stanara je oko 1500. Nalazi se na beogradskoj opštini Voždovac, na Konjarniku.
 
 
 

Ušće - Poslovni Centar

 
Poslovni centar Ušće - Ušće Tower sa svojom visinom od 141 metar predstavlja najvišu zgradu u Beogradu i Srbiji, druga je po visini na celom Balkanu. Sagrađena 1964-te godine prema projektu Mihaila Jankovića, kao palata društveno političkih organizacija u kojoj se nalazilo i sedište Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije, popularni naziv „CK“. Nažalost tokom NATO bombardovanja SR Jugoslavije, zgrada je pogođena sa 12 projektila. Nakon detaljne obnove je modernizovana, dodata su dva sprata. Najatraktviniji deo zgrade prestavlja “Top Of The Hub”, restoran za proslave, sastanke, koncerte, nalazi se na najvišem 25-tom spratu odakle se pruža fantastičan pogled na grad. Danas se u zgradi nalaze sedišta različitih domaćih i stranih firmi, kao i televizijske i radio kompanije. Dobija nov naziv-Ušće, zbog pozicije i blizine ušća reka Save u Dunav. U okruženju zgrade otvoren je tržni centar Ušće, najveći u Srbiji. 2020-te je dobila bliznakinju, završena je Kula 2 ili Ušće Tower 2
 
 
 

Beograđanka

 
Beograđanka, još jedan od simbola Beograda. Svojom visinom od 101 metar, dominira kao najviši oblakoder u centru grada. Gradnja je završena 1974 godine, prema projektu arhitekte Branka Pešića. Danas se u zgradi nalazi lokalna televizija, sedišta više domaćih i stranih kompanija, brojne kancelarije i poslovne prostorije u vlasništvu grada Beograda. Uskoro se očekuje ponovno otvaranje restorana na poslednjem spratu, odakle je pogled na Beograd dostupan na sve četiri strane sveta.
 
 
 

Stanbene kule - Sloboda

 
U ulici Vojvode Stepe na opštini Voždovac, nalaze se tri identične stambene zgrade, od kojih su dve sa parne strane a jedna kula sa neparne strane ulice koja se zove Sloboda. Sagrađene su 1976 godine, njihova visina dostiže 91 metar. Ukupan broj spratova je 20. Nalaze se na brdovitom uzvišenju što omogućava jos lepši pogled na raličite delove grada.
 
 
 

Krovovi u centru grada

 
U centru grada za kraj istražujemo mesta gde ćemo se osvežiti, sumirati utiske, i još malo slikati, možda zalazak sunca, ili Beograđane kako se kreću kroz prolaze, platoe i korzoa centralnog dela grada. Idealno mesto su Terazijski krovovi, gde se nalazi restoran „Caruzo“, pogled puca u pravcu reke Save, Novog Beograda i „Beograda na vodi“. Na istom nivou ali sa druge strane, popećemo se na krovove Doma sindikata, do Džez kluba “Sinnerman“, odakle sa terase uživamo u pogledu na Parlament, i ostale znamenitosti na trgu Nikole Pašića. Opciono popećemo se na krov šoping centra „Rajićeva“ iznad Knez Mihailove ulice, odakle sa terase hotela „Mama Shelter“ puca pogled na parkove Kalemegdana, Sabornu Crkvu, beogradske mostove i Novi Beograd.
 
 
Mesto sastanka sa vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanje ekskurzije 4-5 sati. Vreme polaska u 10.00h ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, povratni transfer, ulaznice i osveženje
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija