Pivska tura Beograd - Zemun - Pančevo

Gde se znanje i tradicija pretaču u vrhunska piva

Vodimo vas u obilazak zanatskih (kraft) pivnica, gde ćemo pričati o pivu uz pivo.

Kružna tura počinje u Zemunu gde obilazimo zanatsku pivaru u blizini obale Dunava, gde ćemo napraviti i pauzu za ručak.
Nastavljamo dalje ka Pančevu, gde uživamo u najstarijoj pivnici u Srbiji. Turu završamo u predivnom ambijentu Beogradske pivare.
Ali to nece biti kraj.

Pivarstvo ima dugu tradiciju u Srbiji, sam proces pravljenja piva bio je poznat još u doba srednjevekovne vladavine dinastije Nemanjića, gde se pivo trošilo kako na dvoru, tako i u manastirima. Ekspanzija pivske industrije pocinje krajem 18. veka, od tada pa do kraja 19. veka nastale su velike industrije a danas imamo veliki broj manjih zanatski (kraft) pivnica koje vredi posetiti. Tokom našeg pivskog putovanja probaćemo nefiltrirana i nepasterizovana piva, prema ukusu za sve one koji žele nešto novo i drugačije. Pored standardne ponude u zavisnosti od perioda, na raspolaganju će vam biti i sezonska piva. Pivo se može probati u degustacionom delu (taproom) svake pivare, gde se može videti proizvodni pogon ili u baštama objekata u klasičnom pivskom stilu. Takođe možete kupiti pivo i poneti ga sa sobom.

Mi volimo pivo, delimo ga sa svim putnicima, i avanturistima, jer tada smo opušteniji i prirodniji, komunikacija teče na različitim jezicima.
Obilazimo Kraft Pivare Kaš uz Zemunu, Dogma u Beogradu i staru Vajfertovu pivaru u Pančevu.

Vajfertova pivara u Pančevu

Đorđe Vajfert, rođen u Pančevu, srpski privrednik nemačkog porekla, sredinom 19 veka važio je za najvećeg industrijalca Srbije. Njegova porodica je bila poznata po proizvodnji piva. Njegov otac Ignjat napravio je u Pančevu, na mestu stare, najveću pivaru u regionu. Blagodareći dohodcima iz proizvodnje piva, Đorđe je postao jedan od nabogatijih ljudi Srbije tog vremena, a takođe i jedan od najvećih privrednika Kraljevine Jugoslavije. U 1890. godini proglašen je za lidera Privilegovane narodne banke Kraljevine Srbije. Od 2001. godine portret Đorđa Vajferta nalazi se srpskoj novčanici od 2000 dinara. Danas u okviru pivare radi zavod piva po receptima XVIII i XIX veka.
 
Trajanje ture oko 5 sati.
Cena zavisi od broja osoba.
U cenu su uračunate degustacije - ispijanja piva, usluge turustičkog vodiča i transfer.
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 362/2020 

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 
Viber / WhatsApp
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. 11000 Srbija
Office Baba Višnjina 16/V Beograd. 10000 Srbi

Media