Šumadija - Hotel Izvor Aranđelovac - Spa tura Srbija

Lekoviti parkovi i termomineralni bazeni

Krećemo iz Beograda, naš vodič ujedno i vozač dolazi po vas na vašu adresu u dogovoreno vreme.
Vožnjom preko šumadijskih planina, udišemo vazduh Avale, Kosmaja i Bukulje.
U parku Bukovičke Banje uskačemo u termalne vode lekovitih izvora.
 
 

Avala i Kosmaj

 
Prvo, stižemo na planinu Avala da udahnemo malo prirode nedaleko od Beograda. Penjemo se na Avalski toranj - jedan od simbola grada Beograda. Ukupna visina tornja je 204 metra. Vidikovac nalazi na 120. metru. Osvežićemo se uz dobar pogled na našu lepu Srbije. Vožnju nastavljamo kroz šume planine Kosmaj. Obilazimo manastir Tresije koji datira sa početka XIV veka iz vremena srpskog kralja Dragutina. Tokom istorije više puta rušen i obnavljan. Danas je u punom sjaju i okružen lipovom šumom dočekuje vernike i turiste.
 
 

Aranđelovac – Pećina Risovača

 
Aranđelovac je gradić sa oko 50.000 stanovnika. Udaljen je 76. km od Beograda. Bogatstvom kulturno-istorijskih i prirodnih spomenika zauzima posebno mesto na turističkim mapama Srbije. Na ulazu u grad uzdiže se brdo Risovača u kojoj je otkrivena pećina koja predstavlja jedno od najznačajnijih nalazišta paleolita u Evropi. Risovačka pećina je otkopana za razgledanje u dužini od 187 metara. U njoj su otkriveni ostaci pračoveka. Bila je stanište neandertalaca lovaca iz perioda starijeg kamenog doba. Njenu vrednost i značaj dokazuju i  ostaci fosilnih vrsta životinja iz vremena ledenog doba – pećinskog medveda, runastog nosoroga, mamuta, pećinskog leoparda, lava i mnogih drugih. Pećina risovača je spomenik prirode pod zaštitom države.
 
 

Bukovička Banja - Planina Bukulja

 
Planina Bukulja se nalazi na nadmorskoj visini od 696 metara. U divnom okruženju bukove i hrastove šume, nalazi se vidikovac odakle se pogled pruža na grad Aranđelovac i okolna sela. Bukovička banja se nalazi u samom gradu Aranđelovcu podno planine Bukulje. Poznata je po lekovitoj mineralnoj vodi. Na prostoru banje se nalazi specijalna bolnica za rehabilitaciju i moderan hotel Izvor sa 5 zvedica. O blagodetima ove vode postoje zapisi sa početka XIX veka. Danas se na prostoru Aranđelovca nalazi fabrika mineralne vode Knjaz Miloš koja je svetski poznata po svom kvalitetu. Prelepi park Bukovičke banje prostire se na površini od 21,5 ha u kome se nalazi nekoliko izvora mineralne vode. Park krase brojne retke vrste drveća, cvetne aleje i mermerne skulpture poznatih domaćih i svetskih autora. U banji danas živi oko 2000 ljudi. Postoji mnoštvo vikendica, kao i soba - apartmana za izdavanje - privatan smeštaj.
 
 

Hotel Izvor SPA & Wellness

 
U hotelu Izvor uživamo u nastavku današnjeg dana. Nakon šetnje i okrepe u čistom vazduhu, opuštamo se u SPA & Wellness ponudi hotela. Na raspolaganju su vam zatvoreni i otvoreni bazeni sa termomineralnom vodom temperature 30 do 38 stepeni, brojne saune, parno kupatilo, usluge masaža i kozmetičkih tretmana. U letnjim mesecima u okviru hotela u ponudi je i jedan od najvećih Aqua parkova u Srbiji. Dobijate bademantil, peškir, papuče. Ostaje samo da se prepustite blagodetima mineralne vode. Hotel izvor je pravi izbor za odmor, relaksaciju i porodično druženje.
 

Na našoj Spa turi imate mogućnost i da obiđete etno sela i vinarije koje se nalaze u blizini. Preporučićemo vam najbolje da upotpunito ugođaj za još jedan divan izlet...
 

Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ture 8-10 sati. Vreme polaska u 9 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, ulaznice za lokalitete, ulaz u Spa i Wellness hotela Izvor, i povratni transfer.
 

 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 362/2020 

 

         +381 60 572 02 55

      +381 64 130 05 25

    +381 64 567 73 40

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.

Media