Urban i Art tura Beograd

Upoznajmo alternativne sadržaje grada

Beograd može da se pohvali bogatom i nesvakidašnjom umetnošću kada je u pitanju izražavanje i uređivanje gradskog prostora. Sa sigurnošću se može reći da Beograd krase jedinstvena remek dela za koja su zaslužni umetnici koji su oslikavali i gradove širom sveta. Istražite sa našim vodičima grafite i murale Beograda u urbanim četvrtima gde umetnici izražavaju svoje stavove i ulepšavaju grad na najlepši način.

Istaknuti ili sakriveni, grafiti i murali prisutni su na svakom koraku, unikatna slova različitih oblika, vesele boje, prava igra svetlosti i senke su pred vama. Posebno vas vodimo u delove grada gde je izražena i ljubav prema sportkim klubovima. Crno-beli grobarski treš romantizam sa jedne strane i crveno-beli kolorit sa svojim parolama sa druge, uvešće nas u navijačku strast i ljubav prema klubovima iskazanu kroz umetnost.

Jedna od stanica je i DORĆOL PLATZ mesto pozitivnih vibracija koje kroz svoje izložbe, perfomanse, koncerte, pozorišne predstave, radionice, kroz nove tehnologije promovišu umetnost i obrazovanje, i sa svojim projektima spajaju domaće i strane kreativne centre, vredi ga obići sa pauzom za ručak i osveženje.

Za Kraj idemo u BIGZ – Grandiozna zgrada sagradjena 1940 kao štamparija, bila je simbol srpske moderne arhitekture u doba zlatnog socijalizma. Tokom 90-setih je prepuštena nemaru i potpuno je izgubila svoju namenu, dok je danas data šansa mladim umetnicima, arhitektama, dizajnerima, muzičarima da je ponovo ožive na jedan poseban način. Pod zaštitom je države kao spomenik kulture. Zavirimo u njene prostrane hodnike i sakrivene prostore.


Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanje ekskurzije 5-6 sati. Vreme polaska prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, osveženje tokom ture i transfer.
 
 

 

Baci Pet

Belgrade
SERBIA TRAVEL SERVICE
Licenca OTP 069/2022 
 
+ 381 60 572 02 55
+ 381 64 130 05 25
+ 381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
Rada Neimara 23.
Belgrade, Serbia.