Pešačka tura Beograd

Unutar kruga popularnog tramvaja “dvojke”

Obilazak znamenitosti centra Beograda.
U prijatnoj šetnji sa našim turističkim vodičima.
Baci Pet
 
 

Beogradske reke

 

 „Beograde, Beograde na ušću dveju reka ispod Avale“ su stihovi nezvanične himne Beograda. Otkrijmo zajedno zašto su beogradske reke Sava i Dunav idealno mesto za početak naše šetnje a naš vodič će vas upoznati sa osnovnim činjenicama o Beogradu, njegovoj istoriji, kulturi i prirodi, kao i sa običajima i životom Beograđana.

 

 

 Beogradska tvrđava - Kalemegdan

 

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan čine zajedno najzanačajniji kulturno-istorijski kompleks muzej na otvorenom u Beogradu. Saznajte sa nama neverovatnu priču kako se razvio današnji Beograd od Singidunuma kroz borbe i sukobe u doba rimskog, osmanlijskoj mađarskog, austrougarskog, srpskog carstva. Uživajte u pogledu sa bedema ili žargonski „zidića“ sa Beogradske tvrđave.

 

 

Znamenitosti u centru Beograda

 

Priču o znamenitostima Beograda možemo započeti kafom ili „kaficom“ kako volimo da kažemo u Beogradu sa knjeginjom Ljubicom u njenom konaku ili u najstarijoj beogradskoj kafani „Znak pitanja“ izbor je na vama. Ne opuštamo se previše, pravimo samo predah, očekuje nas obilazak Saborne crkve i šetnja Knez Mihajlovom ulicom  glavnom pešačkom ulicom Beograda –koja se zaokružuje Trgom Republike i posetom Narodnom muzeju. Možda baš tada kad vi posetite Narodni muzej bude izložena Beogradska mumija ili Miroslavljevo Jevanđelje. Nastavljamo kaldrmom niz Skadarsku ulicu da bismo se okrepili uz ručak i piće u nekoj od skadarlijskih kafana. Ovaj deo priče završavamo Novim i Starim dvorom, Andrićevim vencem, Narodnom skupštinom Srbije i Crkvom Svetog Marka na Tašmajdanu.

 

 
 
Pešačka tura po Beogradu traje 4 sata.
Naš vodič nalazi sa vama na vašoj adresi, osim ukoliko nije dogovoreno drugačije.
U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča. Cena zavisi od broja osoba. 
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022 

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 
Viber / WhatsApp
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.