Čalabrc tura Beograd

Ukusno i originalno, mora da se proba

Provedimo dan u Beograd kao njegovi stanovnici, radnim danom ili vikendom. Upoznajmo lokalce, komšije, ljude u prolazu, njihove navike. Počnimo sa pekarom, koja je omiljena brza hrana i mnogo mnogo više za one koji žure. Obilazimo pijacu i njen svet prodavaca za tezgom, svašta lepo ćemo i da probamo.
Za kraj uz kaficu i specijalan dezert sumiramo utiske.
 

Otkrićemo vam gde se sprema najbolji burek u gradu! Sa mesom, sirom ili „prazan“, probajte ovaj balkanski specijalitet i želećete da vam otkrijemo tajni recept ove jednostavne a tako ukusne pite. Ima ga i u drugim zemljama, ali samo se ovde ovako dobar sprema.

Nađimo se na pijaci sa svima! Kupimo sveže namirnice, pozdravimo nasmejane prodavce i upijmo šarenilo i svežinu beogradskih pijaca. Tržnice na otvorenom su oduvek bile mesto sastajanja i razgovora lokalaca gde se pri kupovini najlepših namirnica, saznaju i najnoviji gradski tračevi. Probaćemo kajmak, čvarke, ajvar, autentična jela koja su obavezan dodadak za svaku veliku trpezu kod Srba. Tu su i domaći sirevi, pršuta. Njam!

Dok dalje krstarimo gradom i upoznajemo se sa znamenitostima i istorijom Beograda i njegovih žitelja, put će nas navesti u srce grada u hotel „Moskva“, gde ćemo naše druženje zasladiti čuvenim kolačem Moskva šnit. Uz kaficu se opuštamo i smišljamo gde ćemo sutra. Opciono za nastavak uživanja i prave gurmane rezervisaćemo najbolji restoran.
 
 
Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ekskurzije od 3-4 sata. Vreme polaska u 10.00 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, povratni transfer, doručak u pekari, degustacija hrane na pijaci, dezert, kafa i osveženje.
 
 

 

Baci Pet

Belgrade
SERBIA TRAVEL SERVICE
Licenca OTP 069/2022 
 
+ 381 60 572 02 55
+ 381 64 130 05 25
+ 381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
Rada Neimara 23.
Belgrade, Serbia.