Zemun pešačka tura

Kula Gardoš i dunavska promenada

Kada prošetate ulicama starog Zemuna postaće vam jasno zašto su Zemunci toliko ponosni na svoj kraj. Krenimo u još jednu nezaboravnu šetnju.
 
Zemun je jedan od najlepših delova Beograda. Smešten u jugoistočnom Sremu, na desnoj obali Dunava. Pripojen je prestonici davne 1934. godine. Ali njegovi žitelji još uvek govore da je Zemun poseban grad, različit od Beograda, kako po svojoj arhitekturi, tako i po tempu i načinu življenja. I zaista dok koračate strmim kaldrmisanim ulicama osetićete duh prošlih vremena kako i dalje hita kroz prolaze i uličice ovog autentičnog dela Beograda.
 
Bilo da posetite „Milenijumsku kulu“ podignutu 1896. na brdu Gardoš, odakle se pruža veličanstven pogled na čitav Zemun, ili obiđete najstariju kuću u Beogradu, nekadašnje omiljeno mesto okupljanja starih Zemunaca, čuvenu kafanu „Beli medved“ koja je jedinstveni primerak balkanske arhitekture u Zemunu koja potiče iz 17.veka, ili prošetate Gospodskom ulicom koja će vas odvesti do najlepše gradske živopisne pijace pune boja i mirisa , završićete na omiljenom mestu mnogih, Zemunskom keju, koji se miluje sa moćnim Dunavom, i upravo tu, na toj promenadi, ogleda se sav život i vreva jedinstvenog Zemuna. Sa svojim kafanama, kafićima i uskim uličicama koje se slivaju ka reci, Zemun odiše dugom istorijom i daruje vam nezaboravno i opuštajuće iskustvo.
 
Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja izleta 3 sata. Vreme polaska u 10.00 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča i transfer.

 

 

 

Baci Pet

Beograd
SERBIA TRAVEL SERVICE
Licenca OTP 069/2022 
 
+ 381 60 572 02 55
+ 381 64 130 05 25
+ 381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
Rada Neimara 23.
Belgrade Serbia