Fruška gora - Wellness & Spa tura Srbija

Vazdušna banja Vrdnik i termomineralni izvori

Iz Beograda za Fušku goru polazimo u prepodnevnim satima. Obilazimo i manastir Malu Ravanicu i Vrdničku kulu gde ćemo osetiti jedinstvenu energiju ovdašnje prirode. Naš turistički vodič dolazi po vas ispred vašeg smeštaja. U banji Vrdnik očekuje vas Spa tura za dušu i telo, izvori tople vode i bazena Mövenpick Resort & Spa Fruške terme. 
 
 

Fruška gora

 
Fruška gora osim što je nacionalni park ona je i omiljeno izletište mnogih stanovnika Srbije. U doba Rimljana nazvana je Alma Mons, što u prevodu znači plodna gora. Fruška gora je riznica različite flore i faune kao i neprocenjive kulturno-istorijske baštine. Na Fruškoj gori je sve lekovito - od vazduha, preko toplih voda, sve do različitih biljaka koje konzumiramo.
 
 

Vrdnik

 
Banja Vrdnik ušuškana je u podnožju Fruške gore. Okružena je  šumskim lepotama i lekovitom vodom. Nalazi se na 25 km od Novog Sada i 75 km od Beograda. Pored zdravstvenog turizma banja Vrdnik je postala značajno mesto za sve putnike i kako iz Srbije tako i turista iz celog sveta koji su željni prirode, pešačkih staza, dobre usluge na svom putu kroz Frušku goru. U Vrdniku danas živi preko 3000 stanovnika. Pored nekoliko hotela sve je više apartmana i vila koje se iznajmljuju porodicama, parovima kao i turističkim grupama. Vikend naselja predstavljaju pravi mali raj za turiste.
 
 
 

Manastir Vrdnik – Mala Ravanica

 
Manastir Vrdnik ili Mala Ravanica osnovan je između XV i XVI veka. Sadašnja crkva je sagrađena 1811. godine. U njemu su čuvane mošti svetog kneza Lazara koje su monasi preneli iz manastira Ravanice nakog Velike seobe Srba krajem XVII veka. Danas se u manastiru nalazi deo Lazarevih moštiju, mošti svete velikomučenice Anastasije, i deo moštiju Svetog Teodora Tirona. U dvorištu manastira nalazi se bista posvećena Milici Stojadinović Srpkinji, književnici i pesnikinji iz XVIII veka.
 
 
 

Vrdnička Kula

 
Vrdnička kula je deo ostataka utvrđenja koji je nastao u XIV veku na temeljima rimskog objekta. Nalazi se na 400 metara nadmorske visine. Visina kule iznosi 18 metara i služila je kao osmatračnica i poslednji bedem odbrane od različitih osvajača. Veruje se da je Vrdnička kula za vreme rimskog imperatora Proba služila kao odbrana sa severne strane tadašnjeg rimskog Sirmijuma, jednom od najznačajnih gradova Rimske imperije u periodu izmedju I i III veka. Do tvrđave se stiže pešice, zemljanom stazom koja vodi kroz gustu šumu. U blizini Vrdničke kule nalazi se etno restoran Vrdnička kula. Pogodno mesto za osveženje nakon šetnje.
 
 
 

Hotel Premier Aqua

 
Okupajte se u bazenu sa lekovitom vodom hotela Premier Aqua koji se nalazi u mirnom delu Vrdnika. Svojim uslugama i sadržajima, poziva putnike da ojačaju svoj imunitet. U ponudi su otvoren i zatvoreni bazen sa termomineralnom vodom. U sklopu hotela se nalazi centar Katarsys koji u okviru relax zone nudi wellness i spa usluge. Medicinski centar “Aqua Medica” je deo specijalističkih ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koja nudi čitav niz “Spa, beauty i fitness” sadržaja. Preporučujemo za manji broj osoba.
 
 
 

Hotel Fruške Terme

 
Fruške Terme nalaze se na uzvišenju iznad mesta Vrdnik, u blizini Vrdničke kule, odakle se pruža divan pogled na južne padine Fruške gore. Vodeni svet sa spa centrom se prostire na preko 10000m2, sa 8 unutrašnjih i spoljašnjih bazena sa termomineralnom vodom temperature od 29 do 33°C. Od sadržaja izdvajamo 12 vrsta sauna i parnih kupatila, hamam, relax sobu, vodene krevete. Fruške terme podržavaju koncept eko rizorta sa solarnom elektranom na krovu. Iskoristite blagodeti fruškogorskih toplih izvora, osvežite se i spremni ste za novu avanturu


Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanje Spa ture 8-10 sati. Vreme polaska u 9 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, ulaz u Spa i Wellness izabranog hotela, i povratni transfer.
 
 
 

Baci Pet

Belgrade
SERBIA TRAVEL SERVICE
Licenca OTP 069/2022  
 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23.
Beograd. Srbija.
 

Media