Kraljevska Srbija - Oplenac - vinska tura

Šumadija - Oplenac - Topola

Grupna ili privatna tura po Šumadiji - srcu centralne Srbije.
 
U toku našeg prijatnog putovanja očekuju vas priče našeg turističkog vodiča o prirodi, kulturi, istoriji, tradiciji i ljudima ovog dela Srbije.
 

Šumadija 

 

Oplenac

 
Obilazak kompleksa kraljevske dinastije Karađorđević na Oplencu nadomak Topole. Za vreme Prvog srpskog ustanka na Oplencu se nalazila tvrđava i grad vođe ustanika Karađorđa Petrovića. Oko grada su se nalazili utvrđeni rovovi, koji su služili kao zaštita grada. U vreme kralja Petra I, unuka vožda Karađorđa, počinje sadnja vinograda i izgradnja velelepnog hrama Svetog Đorđa - Mauzoleja dinastije Karađorđević. Oplenac se nalazi na istaknutom mestu i sa njega se otvara pogled na celu Šumadiju.
 

Poseta Kraljevoj vinariji

 
Tradicija vinogradarstva u ovom kraju datira još iz vremena Rimljana. Blago prijatni klimat, konfiguracija terena i izuzetno plodno zemljište pružili su stanovnicima ovog regiona odlične uslove za uzgajanje raznih sorti grožđa i proizvodnju ukusnih i kvalitetnih vina. Posetićemo Vinogradarevu kuću, vinograde, vinski podrum i degustirati oplenačka vina.
 
 

Vinarija Aleksandrović - degustacija vina

 
Aleksandrović porodica se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarastvom. Od početka je sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Danas je sa svojim vinima jedna od vodećih srpskih vinarija. Njihova vina se nalaze u Svetskom muzeju vina u Bordou i na vinskim kartama najprestižnijih hotela i restorana širom sveta. Sa nama obiđite raskošan podrum i degustirajte bela, crvena i penušava vina iz linije Selection i Premium. U ponudi je interesantno uparivanje hrane i vina a mi vam ih svakako od srca savetujemo. Za pravi užitak !
 
 
 

Bukovička banja

 opciono
 
Bukovička banja se nalazi ispod planine Bukulje. Poznata je po svojim lekovitim izvorima. Ovde izvire i jedna od najpopularnijih flaširanih mineralnih voda na Balkanu Knjaz Miloš. Vodu možemo popiti i na banjskim izvorima. U banji se nalazi i najpoznatiji park Šumadije. Veliki značaj u projektovanju parka dali su knjaz Miloš i knjaz Mihailo Obrenović. U prelepo sređenom parku nalazi se jedinstvena kolekcija skulptura koje su poklon gradu Aranđelovcu od poznatih svetskih skulptora. 
 
 
 

Karađorđev Vajat - etno kuća

 opciono
 
Posetiti Šumadiju a ne upoznati i tradicionalna seoska domaćinstva, sa jedinstvenom atmosferom i kuhinjom, bilo bi neoprostivo. Ovde vas očekuje srdačan srpski prijem, najukusniji specijaliteti srpske kuhinje i najbolje rakije. Vreme za odmor.
 
 
Izlet počinje u 10.00 sati iz Beograda.
Planirani povratak oko 19.00 časova.
 
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate: ulaznice za posetu kompleksa na Oplencu, degustacija vina, usluga vodiča, transfer i dobro raspoloženje.
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.
 
 

Media