Ovčar Banja i Kablar izlet

Krstarenje - manastiri - pešačenje - spa

Ovčarsko - kablarska klisura zaista može da pruži mnogo toga. Od krstarenja prelepim meandrima Zapadne Morave, obilaska vidikovca Kablara, manastira Ovčarsko - kablarske klisure i skrivenih mesta kao što je Banjski potok (gde se možete i okupati ili barem pokušati u hladnom planinskom potoku), do kupanja na termalnim izvorima i spa centru Ovčar banje.
 
Na put kroz blagorodnu Šumadiju polazimo u 08.00 sati iz Beograda. Očekuje nas 2 sata prijatne vožnje i interesantna priča našeg turističkog vodiča o prirodi, kulturi, običajima i ljudima ovog divnog kraja.
 
 
"Moraš da vidiš Moravu bar triput u svom veku."
- Dobrica Erić, kniževnik i pisac -
 

Ovčarsko - kablarska klisura

Ovčarsko - kablarska klisura svojim prirodnim lepotama privlači pažnju i interesovanje već vekovima. Krase je planinskim masivi Ovčar i Kablar, meandri reke Zapadna Morava, skriveni dragulji prirode, bujne šume, kao i termalni izvori. Proglašena je za "predeo od izuzetnih odlika" i stavljena pod zaštitu države Srbije. Odlikuje je izuzetno bogatstvo flore i predstavlja pravi muzej u prirodi sa 160 registrovanih vrsta ptica i 70 vrsta leptira. Razne vrste sisara se mogu videti, vidre, pa čak i divlje mačke, kornjače.
 
 
Organizujemo privatne izlete do Ovčara i Kablara.
Kreirajte vaš izlet po Srbiji prema vašim potrebama.
 
Izaberite jednu ili više opcija vašeg izleta u Ovčarsko kablarskoj klisuri:
 

 Opcija 1.

Krstarenje Ovčarsko Kablarska klisura

Tamo gde planine Ovčar i Kablar dominiraju između čačanske i požeške kotline, reka Zapadna Morava usekla je svojim tokom bajkoviti predeo. Nezaboravna plovidba meandrima Zapadne Morave (koji uklješteni izmedju strmih padina planina vijugaju stvarajući predeo izuzetne lepote), u trajanju od 2 časa, upoznaće vas sa prirodnim atrakcijama, živopisnom florom i faunom kao i sa kulturnim nasleđem Ovčarsko - kablarske klisure. Kada se ukrcate na katamaran tek tada ćete osetiti božansku lepotu koju krije ova klisura. Krstarenje jezerom Međuvršje je dostupno kao opcija od rano-ranih prolećnih do kasno-kasnih jesenjih dana u zavisnosti od vremenskih prilika. Read more..
 
 
Opcija 2.

Vidikovac vrh Kablara - pešačenje

Ovde ćete doživeti neverovatan pogled na celu Ovčarsko-Kablarskom klisuru sa vrha Kablara, na meandre Zapadne Morave, na neopisive lepote netaknute prirode. Ukoliko volite da pešačite ili planinarite, postoje dve staze (lakša i teža) kojima se može pešice popeti do vrha Kablara i to ukupno zahteva oko 3 časa hoda. Ipak, ukoliko imate želju da se nasladite ovakvim pogledom, a nemate afiniteta za planinarenje, kolima se može doći do mesta koje je udaljeno od vidikovca 700m a ostatak se mora prepešačiti. Read more..
 
 
Opcija 3.

Banjski potok - skriveni biser

E ovde je kao u bajci. Banjski potok je jedan od skrivenih dragulja Ovčarsko - kablarske klisure. Potok nastaje iz izvora Studenac podno Ovčara, koji se kroz živopisnu klisuru, skupljajući ostale planinske potoke uliva u Zapadnu Moravu.  Gusta šuma, žubor vode, cvrkut ptica kao I netaknuta priroda, učiniće boravak pokraj Banjskog potoka nezaboravnim. Kupanje ili osveženje (voda je hlada, planinska, čista) u potoku sa nestvarnom bojom (prozračno zelena), sa malim vodopadima koji su oformili bazene - kade, prava je avantura i za dugo pamćenje. Do potoka se ide peške (20min) kroz prirodu..
 
 
 
Opcija 4. 

Ovčar Banja spa - termalne vode

Nakon krstarenja, pešačenja do vidikovca ili kupanja u Banjskom potoku, Ovčar banja može da ponudi i kupanje na termalnim izvorima. Ovde sva čula uživaju. Lekovita voda Ovčar Banje čija je temperatura 38˚C spada u kategoriju homeotermi (normalna temperatura ljudskog tela) za koju je utvrdjeno da na ovim temperaturama dovodi do najvećih razmena materija iz mineralnih voda i organizma čoveka. Wellnes Centar pruža maksimalne uslove za odmor, rekreaciju i relaksaciju i to sve u službi prevencije oboljenja i očuvanja zdravlja. Dostupno cele godine. Read more..
 
 
Opcija 5.

Manastiri Ovčarsko - kablarske klisure

Na obroncima planina Kablar i Ovčar smešteno je 10 manastira Srpske pravoslane crkve, podignutih u 14. i 15. veku., pa se zbog toga ova klisura često naziva i "Srpska Sveta gora". Prirodno okruženje poslužilo je kao nadahnuće monasima da se smeste u ovim prelepim predelima naše Srbije. Tokom našeg obilaska Ovčarsko kablarske klisure preporučujemo obilazak bar jednog od manastira a prema našem dogovoru možemo obići i nekoliko od njih. Read More..
 
 
 
Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili naznačenoj adresi.
Trajanja izleta zavisi od opcija koje izaberete.

Cena zavisi od broja osoba.
U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, povratni transfer.
U cenu nije uračunato: krstarenje Ovčarsko - kablarskom klisurom (opciono), korišćenje spa centra Ovčar banja (opciono - 1000rsd po osobi).
 

 

 

Baci Pet

Belgrade
SERBIA TRAVEL SERVICE
Licenca OTP 069/2022 
 
+ 381 60 572 02 55
+ 381 64 130 05 25
+ 381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
Rada Neimara 23.
Belgrade Serbia

Media