Stare Beogradske kafane

Obilazak kultnih mesta Beograda

Kako je nekada bilo i kako se lepo uživalo. Kafana za Beograđane uvek je bila prozor u svet. Isto je i danas, i mnogo više.
 
U dogovoru sa našim vodičem biramo za vas najatraktivnije lokacije.
Obilazimo automobilom, minibusem, autobusom i pešice, negde ćemo baciti pogled a negde se dobro napojiti i nahraniti kao u dobra stara vremena.

Počeci beogradskih kafana datiraju još iz XVI veka, sa većim brojem koje se pojavljuju u XVIII veku - Od isčezlih hanova i karavanseraja do krčmi i mehana pa sve do modernih kafana ili restorana. One sačuvane građene su krajem XIX i početkom XX veka, mnoge divne građevine srušene su tokom II svetskog rata, a neke planski zbog širenja urbanog dela Beograda. Otkrivamo zaboravljene kafane, starobeogradske, iz kraja ili na ćosku, tamo gde se išlo bez posebnog povoda i razgovaralo uz čašicu dve, de se pojede i popije, uz muzikante, ko šta želi. Obilazimo mesta koja dan danas postoje, mnogo starih beogradskih hotela nam je sačuvalo priču gde se odvijao socijlani život, od raznih proslava, balova i koncerata, do najvažnijih državnih događaja. Proćicemo pored lokacija gde su bile prve, najstarije kafane, kroz deo grada poznatiji kao Varoš kapija, ulicama Knez Mihajlovom, Karađordjevom, zatim Kralja Petra, Cara Dušana, Bulevarom i Sarajevskom pa sve do Vračara. Neke su ipak ostale da zagolicaju našu maštu.
 
 
Mesto sastanka sa vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ekskurzije 4-5 sati. Vreme polaska u 10.00h ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, povratni transfer i osveženje. Ručak opciono.
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022 

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija