Stare beogradske kafane

Obilazak kultnih mesta Beograda

Kako je nekada bilo i kako se lepo uživalo. Kafana za Beograđane uvek je bila prozor u svet. Isto je i danas, i mnogo više.
 
U dogovoru sa našim vodičem biramo za vas najatraktivnije lokacije.
Dok razgledamo kultna mesta i kafane Beograda, izabraćemo mesto gde ćemo uživati u jelima i piću kao što se to nekada činilo u stara dobra vremena.

Počeci beogradskih kafana datiraju još iz XVI veka. Dok se veći broj pojavljuje u XVIII veku - isčezli hanovi i karavanseraji, krčme i mehane, moderne kafane i restorani. One sačuvane građene su krajem XIX i početkom XX veka. Mnoge divne građevine srušene su tokom II svetskog rata a neke planski zbog širenja urbanog dela Beograda. Otkrivamo zaboravljene starogradske kafane, u kraja ili na ćosku, tamo gde se išlo bez posebnog povoda i razgovaralo uz čašicu dve, da se pojede i popije, uz muzikante, ko šta želi. Obilazimo mesta koja su istrajala do danas. Mnogo starih beogradskih hotela, gde se odvijao društveni život, razne proslave, balovi, koncerti i najvažniji državni događaji, sačuvali su priču o životu i navikama Beograđana. Proći cemo pored lokacija gde su bile prve i  najstarije kafane, kroz deo grada poznatiji kao Varoš kapija, ulicama Knez Mihaolovom, Karađorđevom, zatim kralja Petra, Cara Dušana, Bulevarom i Sarajevskom pa sve do Vračara. Neke su ipak ostale da zagolicaju našu maštu.
 
 
Mesto sastanka sa vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ekskurzije 4-5 sati. Vreme polaska u 10.00h ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, povratni transfer i osveženje. Ručak opciono.
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022 

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija