Razgledanje Beograda

Obilazak Beograda sa turističkim vodičem

Pođite sa nama u nezaboravnu turu glavnim gradom Srbije. Naš vodič će Vam pričati o kulturi, istoriji, običajima i o životu Beograđana. Tura obuhvata posetu najpopularnijih znamenitosti Beograda i sastoji se od pešačke ture po centru grada, razgledanja iz vozila kao i transfera i obilaska lokaliteta prema programu.
 
Polazak sa vaše adrese. Trajanje 5 do 7 sati.
 
 

Beogradske Reke 

 
Beograd leži na obalama dve velike međunarodne reke i nekako bi bilo logično da od njih i počnemo naše razgledanje.
Baš tu u samom centru grada, na ušću Save u Dunav, na granici Balkana i Srednje Evrope, slavni Beograd beleži svoje davne početke.
Reka i na njoj galija punih jedara, iznad kojih dominira Beogradska tvrđava, prepoznatljivi su simboli grada i nalaze se na grbu Beograda.
 
 

Beogradska tvrđava - Kalemegdan

 
Saslušavši interesantnu priču našeg vodiča o Beogradu, sa velikim zadovoljstvom posećujemo veličanstvenu i jednu od najvećih u Evropi, sa 24 veka dugom istorijom - Beogradsku tvrđavu. Svoj trag ovde su ostavile mnoge imperije: Rimska, Vizantijska, Srpska, Ugarska, Bugarska, Osmanska, Austrijska i Jugoslovenska. Kao važna strateška tačka, upoznala je mnoge armije, bila je polje za ostvarivanje raznih vojno političkih ciljeva i odličan svedok žestine osvajača i hrabrih odbrana zaštitnika grada.
 
Za vreme naše ekskurzije upoznajemo vas sa burnom istorijom grada, dok se, kao svedoci, pečati vremena i događaja mogu videti na svakom kamenu Beogradske tvrđave. Obići ćemo ostatke grada Despota Stefana Lazarevića (odakle možete da se naslađujete najlepšim panoramama), crkve Svete Ružice i Svete Petke, spomenik Pobednik, Vojni muzej pod otvorenim nebom, park Kalemegdan.
 
 

Znamenitosti u centru Beograda

 
Beograd, jedan od najstarijih gradova Evrope, sa svojom bogatom istorijom, u kojoj je više od 40 puta puta razrušen do temelja i iz pepela ratova ponovo je izgrađen, ljubavlju i voljom svojih građana izrastao je u moderan i savremen megalopolis. Kao ni jedan drugi veliki grad, Beograd je uspeo da sačuva svoj prepoznatljiv šarm, kulturu i tradiciju. Na pešačkom delu ekskurzije posetićemo neke od najvažnijih znamenitosti istorijskog centra grada.
 
Saborna crkva Svetog Arhangela Mihaila, Kosančićev venac, Konak Kneginje Ljubice, kafana "Znak Pitanja", ulica Knez Mihailova, Trg Republike, Narodni muzej.
 
Slobodno vreme ili poseta čuvene ulice boema Skadarlije. Odmor i pauza za ručak i osveženje u nekoj od starih skadarlijskih kafana a naši vodiči će svakako preporučiti najbolje. Nakon predaha sledi obilazak Narodne skupštine Srbije, Novog i Starog Dvora, crkve Svetog Marka.
 
 

Hram Svetog Save

 
Posetićemo jedan od najvećih pravoslavnih hramova na svetu, koji svojom monumentalnošću i važnošću sa pravom predstavlja simbol i siluetu glavnog grada Srbije.
Posvećen je i podignut u ime i slavu prvog srpskog arhiepiskopa Svetog Save.
   
 

Muzej Jugoslavije

 
Posvećena je veličini i ideji Jugoslavije i Josipu Brozu Titu - ličnosti koja je obeležila jednu epohu i za koju se slobodno može reći da je prepoznatljiva u celom svetu.
Kompleks obuhvata „Kuću cveća“ dok kroz standardnu postavku Muzeja Revolucije saznajte kako je ideja pretočena u državu koja je nestala.
 
 

Stadioni Partizana i Crvene Zvezde

 
Svega nekoliko gradova Evrope mogu da se ponose time, da su im dva gradska kluba igrali finale Kupa (Lige) Šampiona. Beograd je jedan od njih.
Biće nam čast da vas upoznamo sa sportom u Beogradu i Srbiji. Večiti rivali, crno i crveno beli.
 
 

Konak kneza Miloša

 
Rezidencija kneza Miloša Obrenovića sagrađena je 1831. godine kao zdanje kneževog kompleksa, iz kojeg je rukovođeno poslovima cele Srbije.
Nalazi se na Topčideru, zvanično prvom uređenom parku Beograda, kojeg ulepšava platan, jedan od najstarijih i najvećih u ovom delu sveta.
 
 

Ada Ciganlija

 
Beogradsko more. Tako mi Beograđani zovemo Adu Ciganliju. Oaza za relaksaciju tokom cele godine i omiljeno kupalište u letnjim mesecima.
Tokom našeg razgledanja pravimo predah na plaži i ležaljkama u nekom od kafića ili restorana koji se nalaze na samoj obali Savskog jezera.
 
 

Zemun

 
Nekada grad za sebe, a danas možda i najlepši deo Beograda. Nastao iz rimskog Taurunuma.
Zemun ima svoj istorijski centar, autentične stare ulice, Milenijumsku kulu Gardoš, kej na Dunavu, plažu Lido i čuvene kafanice i poziva na jedinstvenu šetnju i doživljaj.
 

Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ekskurzije od 5 do 7 sati. Vreme polaska u 10.00 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča i transfer.
 

 

Baci Pet

Beograd
SERBIA TRAVEL SERVICE
Licenca OTP 069/2022 
 
+ 381 60 572 02 55
+ 381 64 130 05 25
+ 381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 
Rada Neimara 23.
Beograd, Srbija.
 
More in this category: Beograd krstarenje - Dunav i Sava »