Šampioni evrope i sveta

Sport kao tradicija

Dobrodošli u zemlju šampiona!
 
Upravo je ovo jedna od najvažnijih činjenica o Srbiji koju ćete saznati nakon sletanja na Beogradski aerodrom. Zemlja Srbija je 111.-a po veličini i 99.-a po broju stanovnika u svetu; sa višestruko manjim budžetom u sport u odnosu na velike ekonomske sile, saznajte kako i šta je sve potrebno da se osvoje medalje na velikim sportskim takmičenjima. Srpski sportisti su mnogim velikim zemljama zadali zadatke ili postavili visoke ciljeve na sportskom polju; pleneći svojim veštinama, talentom, izgarajući za svaki poen i pobedu. Pored uspeha bilo je i padova onda kada se najviše očekivalo. Najslađe pobede su kad se ništa ne očekuje i proradi taj balkanski inat. Sportisti i njihovi uspesi su nas najveći brend.
 


Vaterpolo

 
Vaterpolisti Srbije su osvojili apsolutno sve! Olimpijsko, Svetsko i Evropsko zlato, Svetske lige i kupove. I opet u krug! Neverovatna priča o snazi, umeću i talentu ovih sportista uz minimalna ulaganja i podršku od strane države. Srbija nema more, ali ima delfine među ljudima.
 
 
 

Mali Kalemegdan – košarkaški tereni

 
Na ovom mestu je nastala košarka u staroj Jugoslaviji – škola košarke koja i dan danas podučava mnoge u svetu košarke. Uvodimo vas u priču o muškoj i ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije i najpoznatijim košarkaškim klubovima Partizanom i Crvenom Zvezdom. Njihove uspehe, teškoće kroz koje su prolazili, zaslužena slavlja, vode nas dalje, a mogu jos mnogo mnogo više... Obićićemo: Beogradsku arenu (jednu od najvećih evropskih svetskih dvorana), Halu sportova na Novom Beogradu i čuvenu halu „Pionir“ od koje se plaši ceo košarkaški svet. Dobro došli.
Obićićemo: Beogradsku arenu (jednu od najvećih everopskih svetskih dvorana), Halu sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu i čuvenu halu „Pionir“ (hala „Aleksandar Nikolić“) od koje se plaši ceo košarkaški svet.
 
 

Novak Djoković

 
Novak Đoković je naš ponos i naš brend. Pričamo o Novaku, uz osveženje. u njegovom restoranu na Dunavskom keju gde ćemo videti i originalnu trofejnu salu. Razgledaćemo i teniske terene, u potrazi za budućim zvezdama, nadahnuti utiskom o divnom čoveku koji je postao svetski broj 1. Nadahnuti utiskom, o divnom čoveku koji je postao svetski broj 1, razgledaćemo i teniske terene u potrazi za budućim zvezdama.
 
 
 

Odbojkašice i odbojkaši

 
Kada se nađete među 4 najbolje ekipe na Evropskom , Svetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama zarez sa zemljama koje su 10 puta veće od vas, a vi smečujete iznad svih-je neprocenjiv osećaj. Odbojka u ženskoj i muškoj konkurenciji nas redovno obraduje sjajnim odličjima. Muška odbojkaška reprezentacija Srbije je bila evropski šampion 2001., 2011. i 2019. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije čuva evropsko zlato iz 2011., 2017. i 2019. Bile su vicešampionke Olimpijskih igara 2016. i prvakinje sveta 2018. Aktuelne su svetske prvakinje iz 2022. Uživamo gledajući odbojku–takvu moć je teško objasniti.
 
 

Fudbal

 
Kako je fudbal najznačajnija sporedna stvar na svetu, tako je i fudbal najvažniji sport za Srbe. Možda nemamo previše medalja kao ostali sportovi, ali čekamo i taj dan. A do tada naši mladi fudbaleri pokazuju odakle dolaze, osvajajući medalje na evropskim i svetskim prvenstvima. Razgledamo stadione Partizana i Crvene Zvezde, jer mnoge teme i priče počinju odatle.
 
Medalje se na Olimpijskim igrama tradicionalno osvajaju sportisti u borilačkim sportovima kao što su džudo, tekvondo, rvanje, i uvek prisutno streljaštvo u disciplinama malokalibarska puška i pištolj. Od sportova na vodi vredni pažnje su kajakaštvo i veslanje. Imamo i zlata vredne plivače. Beograd ima i Ledenu dvoranu, ragbi terene i Hipodrom. Upoznajte grad u kome se sportski uspesi tradicionalno slave sa sportistima na čuvenom balkonu zgrade Starog dvora u kome je smeštena Skupština grada Beograda. Beograd i Srbija imaju sportsko srce.
 

Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ekskurzije 4-5 sati. Vreme polaska u 10.00 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, ulaznice i transfer.
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.