Šampioni evrope i sveta

Sport kao tradicija - Baci Pet Beograd

Dobrodošli u zemlju šampiona.
 
Možda će vas prvo ta informacija sačekati nakon sletanja na Beogradski Aerodrom. Zemlja Srbija je 111 po veličini i 99 po broju stanovnika u svetu. Sa višestruko manjim budžetom u odnosu na velike ekonomske sile, saznajte kako i koliko je malo potrebno da osvaja medalje na velikim sportskim takmičenjima. Mnogim velikim zemljama dala je zadatke na sportskom polju, pleneći svojim veštinama, talentom, izgarajući za svaki poen, pobedu. Pored uspeha bilo je i padova, onda kada se najviše očekivalo, a isto tako najslađe je kad se ništa ne očekuje i proradi taj balkanski inat. Sportisti i njihovi uspesi su nas najveći brend.
 


Vaterpolo

 
Vaterpolisti Srbije su osvojili sve, apsolutno sve! I opet u krug ! Olimpijsko, Svetsko i Evropsko zlato, Svetske lige i kupove. Neverovatna priča o snazi, umeću i talentu ovih sportista. Nadamo se još više, potrebno je ulaganje, nemamo podršku kao ostatak sveta, ali i dalje držimo časove. Srbija nema more, ali ima delfine među ljudima.
 
 
 

Mali Kalemegdan – košarkaški tereni

 
Na ovom mestu je nastala košarka u staroj Jugoslaviji – košarka koja i da danas mnoge podučava. Uvodimo vas u priču o muškoj i ženskoj reprezentaciji Srbije, i njenim najpoznatijim košarkaškim klubovima Partizanom i Crvenom Zvezdom. Njihove uspehe, teškoće kroz koje su prolazili, zaslužena slavlja, vode nas dalje, a mogu jos mnogo mnogo više... Obićićemo i Beogradsku arenu, jednu od najvećih evropskih svetskih dvorana, takodje obilazimo i istorijsku halu sportova kao i halu pionir od koje se plaši ceo košarkaški svet. Dobrodošli.
 
 

Novak Djoković

 
Novak Đokovic, naš ponos i naš brend. Pričamo o Novaku, uz osveženje u njegovom restoranu gde ćemo videti i originalnu trofejnu salu. Razgledaćemo i teniske terene, u potrazi za budućim zvezdama, nadahnuti utiskom o divnom čoveku koji je postao svetski broj 1.
 
 
 

Odbojkašice i odbojkaši

 
Kada se nađete među 4 najbolje ekipe na Evropskom i Svetskom prvenstvu ili Olimpijskim igrama sa zemljama koje su 10 puta veće od vas, a vi skačete iznad svih – neprocenjivo. Odbojka u ženskoj i muškoj konkurenciji nas redovno obraduje sjajnim odličjima. Muška ekipa je evropski šampion iz 2019, 2011, 2001., dok ženska ekipa čuva evropsko zlato iz 2019 i 2017, bile su prvakinje i 2005 a prvakinje sveta 2018, vicešampionke sa Olipmijskih igara iz 2016, i željno isčekujemo novu Olimpijadu. Uživamo, takvu moć je teško objasniti.
 
 

Fudbal

 
Kako je fudbal najznačajnija sporedna stvar na svetu, tako je i fudbal najvažniji sport za Srbe. Možda nema previše medalja kao ostali sportovi, ali čekamo i taj dan. A do tada naši mladi fudbaleri pokazuju odakle dolaze, osvajajući medalje na evropskim i svetskim prvenstvima. Razgledamo i stadione Partizana i Crvene Zvezde, mnoge teme počinju odatle.
 
Medalje se na Olimpijskim igrama tradicionalno osvajaju u borilačkim sportovima kao što su Džudo, Tekvondo, Rvanje, i uvek prisutno Streljaštvo i discipline malokalibarska puška ili pištolj. Od sportova na vodi vredni pažnje su kajakaši i veslači, imamo i plivače, zlata vrednih. Beograd ima ledenu halu, Beograd ima ragbi terene, Beograd ima Hipodrom, Upoznajte grad u kome se sportski uspesi slave ispod terase gradske kuće. Beograd i Srbija imaju sportsko srce.
 

Mesto sastanka sa turističkim vodičem na recepciji vašeg hotela ili na vašoj adresi.
Trajanja ekskurzije 4-5 sati. Vreme polaska u 10.00 časova ili prema dogovoru.
Cena zavisi od broja osoba. U cenu su uračunate usluge turističkog vodiča, ulaznice i transfer.
 
 

Image

 

Licenca Organizatora Turističkih Putovanja 069 / 2022

 
         +381 60 572 02 55
      +381 64 130 05 25
    +381 64 567 73 40
 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Rada Neimara 23. Beograd. Srbija.